köszöntőm 2021.január 9-én

Tisztelt csoporttagok!


MAGYAR ŐSISÉG ÉS NEMZETTUDAT FB csoport

Örömmel látom, hogy az eddig eltelt másfél hónap alatt a csoport létszáma közel ezer főre emelkedett és ez a tendencia folytatódik.

Nyilvánvaló, hogy az ősiségünkkel és a nemzettudatunk erősítésével kapcsolatos témák egyre többeket érdekelnek. Főleg most, hogy a „finnugorizmus” végre hivatalosan is oda került, ahová való: a süllyesztőbe. Elég szomorú, hogy kétszáz évig mérgezhették vele a magyarságot. Talán megéljük egyszer, hogy az ehhez asszisztáló, sem nem magyar, sem nem tudományos akadémia és akadémista hazaáruló, idegenszívű GITTEGYLET is megkapja méltó „jutalmát”.

Ezzel a régóta várt változással eljött annak a lehetősége, hogy újra rátaláljunk a valódi gyökereinkre, a magyarság saját, nemzeti útjára. Nem szabad megint elmenni egy helytelen irányba, hiszen, ahogy nem voltunk finnek, úgy nem vagyunk mongolok, vagy türkök sem. Ez nem azt jelenti, hogy bármi gondunk lenne a rokon népekkel, testvérnépekkel. De a saját ősiségünk ennél régebbi.

Azonban a több évszázados hazudozás, hamisítás rombolását nem egyszerű helyrehozni, hiszen ma is aktívan működnek azok az erők, amelyek mindezt most is szeretnék megakadályozni.

Számunkra viszont létkérdés, hogy megtaláljuk a gyökereinket, mert, ha mi ezt meg tudjuk tenni, akkor nem csupán a saját sorsunkon, hanem az egész emberiség sorsán is tudunk változtatni.

Még akkor is, ha látszólag csupán legendákra, mítoszokra, mesékre tudunk hagyatkozni. A magyar nyelv, rovás, hagyomány, kultúra, szakralitás sokkal mélyebb igazságokat örökített át a régmúltból, mint sok átírt, meghamisított, kitalált „szent”-nek hazudott iromány.

Nem egyszerű, nem veszélytelen, nem konfliktusoktól- és tévedésektől mentes ez az út. De még mindig jobb az igaz út keresésével próbálkozni, mint az alattomos hazugságok bilincsében senyvedni.

Aki keres, az talál is! „Mert semmi sincs úgy elrejtve, hogy elő ne kerülne, és nincs titok, ami ki ne tudódna, és nyilvánosságra ne kerülne. Nincs semmi elrejtve, ami nyilvánosságra ne kerülne, s titok, ami ki ne tudódna.”

Ezt a csoportot azért hoztam létre, hogy keressünk.

 • Nimród, Ménrót, Nemere, Magóg, Gilgames? Már itt elakadunk.
 • Egymásnak feszülnek az ismeretek, hitek, tévhitek, ego…stb. Kham, vagy Jafet ága?
 • Noé, vagy Utnapistim? Esetleg Út-NAP Isten?
 • Egyáltalán, használjuk-e a bibliai neveket, vagy sumer, akkád neveket? Ez lenne a lényeg?
 • Attila, Atilla, Atila, vagy Etele?
 • Buda és Etele között megszakadt-e az egység (harcos-táltos)?
 • Hol történt a hiba, ha még az Isten kardja is velük volt, s meghajolt Róma?
 • Hogyan omolhatott össze a hun birodalom ilyen gyorsan?
 • Hogyan bomolhatott meg a katonai egységünk, és ami még ennél is fontosabb, a szakrális egységünk? Ha nem tudjuk meg, akkor nem tanulhatunk a hibáinkból.
 • Vajk, István áruló volt, vagy szent? Hibázott, vagy tökéletes volt?
 • Mennyire hitelesek a történelmi ismereteink, amiket összeszedtünk? Egyáltalán, mi hiteles? Ezek nehéz, de elkerülhetetlen kérdések.
 • Ki merné azt állítani, és „hitelesen” alátámasztani, hogy ő tudja az igazat? Mégis keresnünk kell.

Ezt a csoportot azért hoztam létre, hogy keressünk.
Soha nem állítottam, hogy én tudnám az igazságot.

Csupán annyit tehetek, hogy tiszta lelkiismerettel megosztom, hogy mit találtam, meddig jutottam az útkeresésben. Ehhez adom a nevemet, fotómat. Felvállalom és megmérettetem magamat, de nem önös érdekből. A közös cél miatt.

Sajnos, a csoport létszámának növekedésével, kissé jobban oda kell figyelnem a moderálásra, nehogy olyan sorsra jusson ez a csoport is, mint sok más, hasonló jellegű társa. Nem cenzúrázni szeretnék, de azt sem szeretném, ha egyesek trollkodásra, folyamatos kritizálásra használnák a lehetőségüket, anélkül, hogy előállnának a saját elképzelésükkel, amit esetleg forrásmegjelöléssel is ellátnának.

Előrébb csak így jutunk. Akinek ez nem tetszik, sajnálattal azt tudom ajánlani, hogy keressen másik csoportot, ahol ki tudja jobban bontakoztatni magát.

Ahogyan fejlődünk a létszámban, úgy várható, hogy megjelennek a bomlasztók. Természetesen, érvekkel, tényekkel lehet ez ellen tenni, de az én időm sem korlátlan és hasznosabb dolgokkal töltöm, mintsem, hogy parttalan vitákat folytassak nyíltan, vagy privátban. Ezt meghagyom másoknak.

A moderálási szabályok módosulása folyamatban van, kis türelmeteket és megértéseteket kérem emiatt.

Mivel alap tiszteletnek tartom, hogy, ha én felvállalom a valódi profilomat, akkor a véleményt megfogalmazók is tegyék ezt, ezért csak kivételes esetekben fogadok be a csoportba olyanokat, akik ezt nem teszik meg. Aki elég bátor véleményt megosztani, az legyen bátor a valódi nevével és fotójával tenni mindezt, ahogyan azt én is teszem. Néhány kivételt tettem, akiknél tudom az okot…

Az ál-profilon jelentkezőkről nem is beszélnék. Nem is értem, hogy mi szükségük van egyeseknek erre, ha tényleg építő szándékkal szeretnének ebben a csoportban lenni.

Kedves csoporttagok!
A fent említettek miatti moderálási átalakítás hamarosan véget ér, köszönöm a megértéseteket.
Tisztelettel: Ócs József

Címke , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .