GYERMEKLÁNCFŰ, PITYPANG

Taraxacum officinale

A pitypang a csodálatos sárga gyógynövényeink egyike. A sárga szin a 3. csakránkhoz kötődik melynek neve Napfonat (Solar plexus). Központja a gyomortájék. Mirigye a hasnyálmirigy-lép. Úgy képzeld el, mintha a gyomor részre egy Napot rajzolnánk és látod amint sugarai áramolnak a fejünk, vállunk, szivünk, tüdőnk, májunk, epénk, hasnyálmirigyünk, lépünk, beleink, szaporítoszerveink, vesénk, lábunk, bokánk, kislábujjunk felé. Fölfelé és lefelé.
A gyomor emésztésünk központja, mindenre kihat a szervezetünkben. A létünk emésztésünktől függ, emésztésünk pedig gondolatsoraink befolyása alatt áll.
Így levezetve, nem nehéz kitalálni, hogy mire is hat leginkább a gyönyörű sárga pitypang.
Emésztés fizikai síkon, de mi van a lelki síkkal?
Lássuk!

Az egész növényt használjuk. Virágát, levelét, gyökereit.
Leveleit és gyökerét szárítjuk. Leveleit egész évben gyűjtjük, gyökerét akkor gyűjtjük mikor nem virágzik. Kora tavasszal új ébredő energiával tölt fel.
Év közben gyökereit júliusban az Újhold növekedésével is érdemes gyűjteni.
Deee, mint tudjátok, nincsenek szabályok csak a fejünkben. Ezért teremtő erőddel minden eddigi hitrendszert átírhatsz, bárhol, bármikor, bármit.

Elemi hatása:
Mivel íze keserű, és hűtő hatással bír, a vizet és a tüzet (gyulladások) csökkenti a szervezetünkben.

Érintett szerveink, szöveteink:
Az emésztő szerveink teljes egészében, vese, húgyhólyag, vér és plazmák, vérkeringés, nyirokrendszer.

Hatóanyagai:
Csersavak, inulin, poliszacharidok és tejnedvében nagy mennyiségben található laktupikrin.

FIZIKAI TESTRE VALÓ HATÁSA:

A pitypang hűtő hatása miatt, leginkább a tüzes (gyulladásos) kilengések méregtelenítője. Keserű ízének köszönhetően az egyik legjobb súlycsökkentő gyógyszerünk mivel kihajtja a felesleges vizet a testből és oldja a zsírt. Nagyon erős étvágycsökkentő, ami az agy által generált vágyakhoz kötődik és nem a valós fizikai éhséghez.
Gyökerét kúraszerűen fogyasztva, csökkenti a testsúlyt, áramoltatja a megrekedt vizet a test minden területén, ezért a CISZTÁK egyik legkiválóbb sorvasztója, de a SZÉL típusú emberek óvatosan használják, mert kiszáríthatja a porcokat, izületeket, ezért több folyadék bevitele szükséges.
A gyomorban gyakran felhalmozódnak a hurutok, nyákok épp úgy mint a belekben is. A pitypang levele de még inkább a gyökere ezeket a pangó nedveket összegyűjti és egy erőteljesebb bélmozgással mint egy hashajtó ki is üríti.
A 3. csakránk egyik megfiatalítója, ezért az emésztésünk javítása által igen erős fiatalító hatást érhetünk el, ha figyelünk arra, hogy közben táplálék formájában kellően vizezzük, nedvesítsük és olajozzuk (omega 3, szilícium étrendből, kollagén) a testet.

Eddigi esettanulmányaim alapján bátran kijelenthetem, hogy a máj és epe LEGJOBB gyógyszere a Kárpátmedencében. Kínálja is magát feltűnő sárga színével, réten, mezőn, patakparton, kertben…
A máj gyulladásait rövid idő alatt szünteti, nemhiába használták öregeink a sárgaság gyógyszereként.
Az epekőoszlató keverékben is központi szerepet tölt be, ráadásul segít a májnak az epesavak termelésében is. Messze felülmúlja a Máriatövis hatásait, csak azért nem érdekes, mert ingyen is hozzá lehet jutni, ingyen is lehet gyűjteni.
A mi hitrendszerünkben az a „csodaszer“ amiért nagyon sokat kell fizetni. Az, csak jó lehet.
Ezért eddig a pitypangnak csak a gyomirtó szer jutott. „Szép zöld“ gyepünkből képesek voltunk gyomirtóba mártott ecsettel, egyesével kiirtani.

Mennyi gaztettet követtünk el GAIA ellen, és csodálkozunk hogy most már egyre erőteljesebben adja tudtunkra. Mozog a föld, árad a víz, forrong GAIA MAGja.

A májon és epén kívül a hasnyálmirigy gyulladásait is csökkenti, csökkenti a vércukorszintet, ezért is étvágycsökkentő, a vér gyulladásainál, vesegyulladásnál, húgyúti problémáknál, veseciszta esetén is megbízható segítőnk ez a kis sárga csoda.
A vesehomok, vesekő a pitypang segítségével és más növényekkel karöltve enyhe oszlatással felszámolásra kerülhet akár műtét nélkül is.
A nyirokcsomók, nyirokmirigyek duzzanatai, szövettöbbletei (daganat), gyulladásainál nagy bojtorjángyökér és szegfűszeg kíséretében kúraszerűen használjuk. Ha nyirokkeringés javító, akkor a narancsbőr is „menekül“.

A szervezetben felhalmozódott nyák, hurut, nyálka (turha) egyik erős mozgatója, felszárítója.
Idős korban de már legújabban fiatalabb korban is berakódnak, elnyákosodnak, meszesednek az idegpályák, az agyi erek is. Butulás, feledékenység a jele. Fiatalítólag hat a pitypang ezekre a területekre is.

A pitypanggyökér csökkenti a vérnyomást a felhalmozódott, megrekedt víz kivezetése által.
Gyömbér kíséretében a hipoglikémia gyógyszereként is használjuk, hisz normalizálja a vércukorszintet.
Az izmok merevsége, a tüdőben, hörgőkben lerakódott nyák egyik szinte kötelező SZERe.
Menstruáció előtti időszakban sok nő halmoz fel a nyirokban vizet, megduzzad a mell, felfújttá válik a has. Igyunk egy pár napig erős pitypanggyökér főzetet zsurlóval és szegfűszeggel vagy csillagánizzsal a hormonszint harmonizálást is figyelembe véve.

A mell daganatainál borogatásként is használjuk, de a mell cisztáit felszámolja.
Segít az anyatej termelésében is, ezért 10-20%-ban tegyünk az ánizs mellé.

LÉLEKRE VALÓ HATÁSA:

Ha a testben megmozdítja a megrekedt, leragadt nyákot, hurutot, nyálkát, akkor ez a lelki világunkra is érvényes. A bemeszesedett, elzsírosodott erek ismérve, hogy felejtünk, butulunk. Ez sajnos napjainkban már nem csak az idős korosztályra érvényes.
Ereinket, SZÍVünket nagyon elhanyagoljuk, nem törődünk velük. „Egyszer élünk“ elv alapján a legtöbb ember az élvezeteknek él. Az ilyen erekkel ellátott agyban nincs jövőkép, nincsenek célok, tisztánlátás.
Téves képzetek, tompaság, pesszimista gondolatok, tehetetlenség érzete van.
Ezeknek a lerakódásoknak a kitakarítása felszabadítja gondolatainkat, segít az elme által eddig megszabott korlátaiból felszabadulni, segít az elengedésben, tisztánlátásban.
Mit kellene tennem? Hogyan tovább?
Ezekre a kérdésekre jönnek meg a válaszok, ha felszabadítjuk a testi-lelki lerakódásainkat.

KÜLSŐLEG:

Sebek tisztítására, gennyes, levedző sebek szárítására használjuk gyökerének erős főzetét.
Virágaiból krémet főzünk. Magas a karotonoid tartalma és arany Napsárga színe a NAP energiáival tölti fel bőrünket.
Bársonyos, sima bőrt eredményez.
Zöldjét más zöldekkel társítva, nyersen, párolva, sütve, levesbe főzve bátran használhatjuk.

ELLENJAVALLAT:

Várandós édesanyák ne igyanak gyökeréből főzetet, viszont levelét zöldként használhatják, virágából készült mézet, krémet teljes biztonsággal fogyaszthatják, kenhetik.
Szél típusúak gyökérfőzet kúra esetén fokozottabban figyeljenek a folyadékbevitelre. Fogyasszanak több olajos magvat, főleg diót és ha már ki van takarítva a húgysav a szervezetből, érdemes folyékony kollagénnel a porcokat, ízületeket, tüdőt, hajat, fogat, bőrt, érfalat feltölteni.

Szeretettel:
Hesse Heidi Toth 💜🌹

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Egy hozzászólás a(z) 0ejegyzéshez

 1. Nap Csillaga mondta:

  💥❣️
  …és még valami ráadásnak…
  Egy TERMÉSZETES ÁSVÁNYI ANYAG KOKTÉL amit 3 ZÖLDnek hívok.
  Egész nyáron hozzáférhető, sőt szárítva télen is iható forrázatként.
  De novemberig éljünk éltető erejük hatásaival.

  🌿🌿🌿
  3 ZÖLD ásványkoktél
  – Pitypanglevél
  – Taracklevél
  – Katángkóró levél
  – 1-2 evőkanál tökmagolaj vagy szezámolaj
  – Víz
  – Só
  – bors
  A 3 ZÖLDet kevés vízzel, sóval, borssal és az olajjal turmixoljuk és akár önálló vacsoraként is fogyasztjuk
  Egész-segünkre!
  Szeretettel:
  Hesse Heidi Toth 💜🌹

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .