MITOLÓGIA ÉS TUDOMÁNY

Több megosztásom is szólt mostanában a spiritualitásról, a lélek és az Önvalónk megismeréséről.

Felmerülhet sokakban a kérdés, hogy mi köze mindennek az ősiséghez és nemzettudathoz?

Azzal kezdeném, hogy a „TUDÁS NÉPÉNEK” nevezzük magunkat, “királyi szkíták” leszármazottjainak, mágusok utódainak, „MAG népének”… Mit is jelentenek ezek a szavak?

Mi a kapcsolatunk a buddhizmussal?
(BUDA –Buddha – szkíta származású volt, a harcos kasztból)

Mi a kapcsolatunk a gnoszticizmussal, Manival, Mithrasszal, Sumerral, Egyiptommal, Nap-vallással és miért fontos ez a jelenünkben?

Talán azért, mert itt az ideje, hogy olyan utat válasszunk, amelyben a régi és az új egybeolvad, találkozik.

Ez a folyamat az egyén ébredésével, identitásának megtalálásával kezdődik.
Kik voltunk, kik vagyunk és kik leszünk – ha leszünk… – ? Ezért fontos a múlt.
Honnan indultunk, hol tartunk és hova jutunk?

A külvilág megértése egy szint után nemigen megy, ha nem kezdjük megismerni önmagunkat.

Miről szólnak a látszólag különböző – és olykor nehéz, zavarosnak tűnő – tanítások. misztériumok, mítoszok, filozófiai bölcsességek, utak, jóslatok, tanácsok?

Arról, hogy mi is az ember valójában: TEST-LÉLEK-SZELLEM hármassága és egysége, melyben a Lélek halhatatlan, ISTENI FÉNYMAG. Ez az ÖNVALÓNK, melyet az EGÓ-nk eltakar. A TEST csupán a lélek „ruhája”, melyet időről időre levetünk, mert halandó, mulandó anyag. Az elménk viszont ezzel a mulandó anyaggal azonosul. Ennek az azonosulásnak a leküzdése az a bizonyos belső út, amellyel eljuthatunk a valódi önmagunkhoz: a lelkünkhöz, mely ISTENI FÉNYMAG.
Ezt nevezik megvilágosodásnak.
Ez egy nehéz út, kevesen érik el. Beavató, tanító, táltos, mester nélkül, útmutatás nélkül veszélyes és lehetetlennek tűnő vállalkozás az emberek többsége számára. Enélkül viszont nem emelkedhet a tudatunk „isteni” szintre, újra születve újra járjuk a „samsarát”…

A lélek folyamatosan az isteni tudás birtokában van, és hatalmas teremtőerővel bír, amit az ember a beavatásai által vehet birtokba.

Mi az oka annak, hogy ilyen nehéz eljutnunk a megvilágosodáshoz?
Miért kell ezt az óriási és szinte lehetetlen utat bejárnunk?
Miért kell ekkora erőfeszítés, hogy „istenemberekké” váljunk és ezzel aranykort hozzunk a Földre?

A tanítások szerint régen (vízözön előtt) az ember tökéletes volt. Nem okozott gondot számára ez az út, sőt, természetes volt, úgy született. Aztán történt valami. De mi?

A KOZMIKUS KATASZTRÓFÁT EGY TEREMTETT („ISTENI”) LÉNY HIBÁJA VAGY ELBIZAKODOTTSÁGA OKOZTA. E VÉTEK KÖVETKEZMÉNYE AZUTÁN AZ AZ EMBERI ÁLLAPOT, AMELYNEK LEKÜZDÉSÉRE A TUDÁS IRÁNYUL.


AZ EMBERT A SÖTÉTSÉG ERŐI TEREMTETTÉK, DE EGY SZIKRÁT HORDOZ A FÉNYBŐL, MELYET VALÓS TERMÉSZETÉNEK FELISMERÉSÉVEL (’GNÓZIS’) ÉS MEGHATÁROZOTT GYAKORLATOKKAL SZABADÍTHAT FEL.

Mani

A különböző kultúrák mítoszai mesélnek minderről. Maja Kígyóisten, egyiptomi istenek, sumer anunnaki istenek, görög titánok, indiai istenek…stb.

Mitől veszítette el az ember a „harmadik szemét”?

Közrejátszhatott-e ebben a határfajok keveredése: homo erectus- homo sapiens- neandervölgyi? (keveredés elmélet-genetika)

Az emberi agy szerkezete magyarázatot adhat.
Három elkülöníthető részből áll: legbelül van a hüllőagy (ösztönök)=(TEST), aztán a limbikus rendszer (érzelem)=(LÉLEK), majd ekörül az új agykéreg (gondolkodás, tudás)=(SZELLEM).
Az új agykéreg lehet a „Tudás fája”.
Az elme.
Az „Örök élet” fája viszont el lett zárva. A lélek helye az agyban a TOBOZMIRIGY (legalábbis energetikai szempontból). Az agy közepén „el van zárva”. (Itt van az úgynevezett koronacsakra, a hetedik csakra.)

A gondolkodás ára:

A számos különbség ellenére van néhány olyan jellemző, ami minden emberfajban közös. A legfontosabb, hogy az emberek agya a testméretükhöz viszonyítva sokkal nagyobb a többi állaténál. A 60 kilogrammos emlősök agyának térfogata átlagosan 200 köbcentiméter. A legkorábbi, 2,5 millió évvel ezelőtt élt emberek agya körülbelül 600 köbcentiméteres volt. A modern sapiensé pedig átlagosan 1200–1400 köbcentiméteres. A NEANDER-VÖLGYIEK AGYA MÉG ENNÉL IS NAGYOBB VOLT.

Azt hisszük, arra gondolni, vagy olyasmit megállapítani is fölösleges, hogy az evolúció során a nagyobb agyúak maradnak fenn. Annyira szerelmesek vagyunk önnön intelligenciánkba, hogy azt feltételezzük, ha agyról van szó, minél nagyobb, annál jobb. Ha azonban ez igaz lenne, akkor a macskafélék is kitermeltek volna matematikai számításokra képes macskákat. Miért a Homo az állatok egyetlen neme, amelyik ilyen teljesítményű gondolkodógépet fejlesztett ki?

Az a helyzet, hogy a gigantikus agy nem kevésbé gigantikus energiákat von el a test többi részétől. Már cipelni sem könnyű, főleg, ha masszív koponya védi. Működtetni még nehezebb. A Homo sapiens agya a testsúly 2-3 százalékát teszi ki, a test nyugalmi helyzetében azonban az energiafogyasztás 25 százalékáért felelős. Összehasonlításképpen, az emberszabású majmoknál ugyanez az arány csupán 8 százalék. Az ősi emberek kétféle árat is fizettek nagyméretű agyukért. Először is, több időt töltöttek élelemkereséssel. Másodszor: elcsökevényesedtek az izmaik. Ahogy egy kormány von el pénzt a honvédelemtől, és csoportosítja át az oktatásba, úgy csoportosította át az ember az energiáit a bicepszéből a neuronjaiba. Nem valószínű, hogy a szavannán ez jó túlélési stratégia lenne. A csimpánz vitát ugyan nem tud nyerni a Homo sapiensszel szemben, viszont olyan könnyedén tépi darabokra, akár egy rongybabát.

Az emberi idegrendszer 2 millió éven keresztül csak nőtt és nőtt, de néhány kovakőkéstől és kihegyezett bottól eltekintve ennek nem sok látszatja volt. Akkor mi ösztönözte a hatalmas emberi agy evolúcióját ebben a 2 millió évben? Őszintén szólva, fogalmunk sincsen.

Kellett lennie egy pontnak, amikor a két populáció (Homo Sapiens és Neandervölgyi – akinek világos bőre és haja volt – már nagyon különbözött egymástól, de még képesek voltak párosodni és termékeny utódot nemzeni. … Erről szól Gilgames és Enkidu története a sumer mitológiában…

Becsukódott a harmadik szem, elzáródott a tobozmirigy, az elme elhomályosította az Önvalót, racionalitás felülkerekedett az érzelmi gondolkodáson… 120 év lett az emberek életkora…

Az atyának három fia volt. A két idősebb fiú valami vitába keveredett – Káin megölte Ábelt. A lényeg azonban az, hogy az atya önmaga megsokszorozódását legkisebb fiában, SÉT-ben hajtotta végre.

Erről ír a Biblia, amikor a „bűn eláradásáról” beszél a Földön: Káin és SET nemzetsége összekeveredett (kinyílt Pandora szelencéje – görög = sárember keveredett egy titánnal, istennel).

Ezért jött a vízözön. Enlil sumer isten nem szólt az embereknek, Enki (kígyó) (Teremtő atya, Fényúr, mindENKI…) viszont figyelmeztette Utnapistimet (ÚTNAPISTEN-Noé), ÚTNAPISTENT kereste meg Gilgames (NIMRÓD), hogy megszerezze magának és népének az örök életet. 2/3 részben volt isten, 1/3 részben ember… keveredett ősök… istenek fiai bementek az emberek lányaihoz… Nem tudott HÉT éjjel virrasztani és egy kígyó ellopta az élet füvét, melytől azonnal a kígyó le is vedlette a bőrét!!! Akinek van füle a hallásra…

SET nemzetsége: KILENC ősatya. Ez a nemzetség az isteni KILENC ! (sumer : Inanna HÉT szintes alvilágjárása, az isteni KILENC döntött róla, Enki kihozta a halálból. De a rábaközi mágusok is beszélnek a KILENC-ről…

A kilencedik a bibliai Noé, ÚTNAPISTEN (Enlil sumer isten (HADÚR) megérintette a homlokát (tobozmirigy) és örök élettel jutalmazta… Akinek van füle a halláshoz…

Az ő fia KHAM, fia: KUS, fia: NIMRÓD!!!!

Nos, ez az ŐSISÉG az, amire büszkék lehetünk.

Inanna, Anyahita, Enéh, Napbaöltözött Boldogasszonyunk teljesítette a HÉT szintet, az „alvilágjárásakor… Akinek van füle a hallásra…

NEMZETÜNKET VÉDŐ ISTENANYÁNK!

Ősapánk pedig Nimród.

Az ő vérvonalukból származnak a Föld nagy FÉNYTANÍTÓI: Buda/Buddha, Jézus, Mani…stb.

A tanítás pedig, hogy hogyan lehet a lezáródott tobozmirigyet aktiválni és megvilágosodni…(Táltosok, mágusok, látók…)

Útnapistenig kilenc őst számláltunk elő, s ők azok, akiknek különböző hegyekbe visszavonulva ma is élhetnek utódai, s távozhatnak a hegyeken keresztül a mennyekbe.

A „HÉTVILÁG”:

A mennyek országának valamely régiójába tértek vissza a vízözön előtti őseink, valamint ide tér vissza minden egyes ember, aki már ÉLETÉBEN szembenézett a halállal, és legyőzte azt; akár mint harcos, akár mint beavatott tátos, mágus, pap.

A jelenlegi világelitnek (Jehova) nem érdeke az emberiség ébredése, sem a tobozmirigy nyitódása. Minden eszközzel, vegyszerekkel (pl. fluor, ami meszesíti a tobozmirigyet), a fehér ember pusztításával, félelem és gyűlölet szításával (Hüllőagy) génmanipulációval, oltással, 5G frekvenciás sugárzással (hullámgenetika)… stb, harcol az ármány az ébredés ellen, a FÉNY ellen.

Nem véletlenül van egy ZÁRT toboz a Vatikán előtt.

Amon hívei zárva szeretnék tartani az „ÖRÖK ÉLET FÁJÁT”.

A sumer ábrázolásokon a tobozmiriggyel nyitják az életfát. A csúcsán kinyílt toboz van… Az élet virága… Akinek van füle a hallásra…

Nos ezért kell az ősiségünkkel foglalkoznunk. Ezért „sumerozunk”, ezért „Buddházunk”, hogy értsük meg az ősiségünket, nemzeti motívumaink, meséink, hímzéseink, mítoszaink burkolt üzenetét.

Van mit tanulnunk tőlük.


Még egy gondolat:

Miért iker Hunor, Magor? Miért Harcos és Táltos? Mit Üzen, hogy a kettő szerető testvér?

(Káin megöli Ábelt, Romulusz Rémuszt… tehát ott a harcos megöli a táltost, de nálunk együtt élnek szeretetben, egyesítve a kettőt…)

Szerintem a ZEN kör 270. foka választ adhat. Amikor egy magas tudatú eljut ide, két útja van (NAP, HOLD):

Ez a KÉT ÚT :

A nem-ellenállás bizonyosság és magaslat. Keresztülengedni. Semmivé válni.

„LUNÁRIS” ÖSVÉNY:

Egy „lunáris” ösvényen – Ízisz útján – az ember felsőbbrendű entitások engedelmes eszközévé válik. Ezen irányzatok nyíltan kimondott célja feloldani az Ént, mint középpontot – „az óceánban feloldódó só szemcse mintájára” – e személytelen valóságban, s ilyenformán számukra az „önigenlés”, a „harc” s a „szellemi uralom” végső soron értelmezhetetlen fogalmak.

Vannak Buddha-emlékek, amelyek üres trónust ábrázolnak.
Nem gyengeség, hanem gyengédség.
Nem engedékenység, hanem kiengesztelődés.
Ez az, amit a hinduk úgy hívnak, hogy a létben való feloldódás.
Ez a kínai tao. Ami nem a személyiség szétfoszlását jelenti, hanem hogy az emberben a létrontó erők sűrű magja a lét pozitívumában elolvad. Ami az idill.
Amit a hinduk nirvánának neveznek.
Ami a vallások szerint az üdv.

SZOLÁRIS” ÖSVÉNY (Mithrasz – Csak férfiak gyakorolhatták…):

A léleknek új, és egyre nehezebb megpróbáltatásokat kell kiállnia, amelyeken győzedelmeskedhet, de el is bukhat. Fensőbbségét most azon szellemi lények világa felett is meg kell szereznie, akik testen túli voltát folyamatosan feltárják számára.

A LUNÁRIS ösvénnyel szemben a mágikus, „szoláris” ösvényen – Ammon útján – éppen az a legfontosabb, hogy ezekkel az entitásokkal szemben megőrizzem saját, autonóm létem; ez azonban másképpen nem lehetséges, mint legyőzésükkel. El kell ragadnom tőlük az általuk hordozott „sorsmennyiséget”, hogy megszerezhessem befolyásukat s átvehessem felelősségüket.

A mágikus hagyomány a szellem világát alapvetően úgy fogja fel, hogy határozottan megőrzi a nem pusztán testi és személyi értelemben vett individuum amin egy mindenek „feloldódása” után is fennmaradó, pozitív középpontot ért.

A mágikus hagyomány a szellem világát nem afféle idilli állapotnak, netalán differenciálatlan egyetemességnek látja, hanem korlátozatlan, mélységi erők egy egyszerre szabad, félelmetes és derűs állapotban való létének. Ezek az erők akkora feszültségek összjátékai, hogy ezekhez képest, amit közönségesen harcnak neveznek, egyszerű, felszíni nézeteltérés.
E világban minden egyes entitás csak annyiban tud fennmaradni, illetve individualitásában sértetlen maradni, amennyiben képes az őt mozgatni s asszimilálni törekvő más entitásoknak ellenállni, ellenszegülni.
Szabad világ ez, amelyet nem hat át semmiféle gondviselésszerű terv, s nincs alávetve egyetlen olyan – teleologikus és apriorisztikus – irányító törvénynek sem, amelyet a különféle erők követni kényszerülnének.
Az igazi a priori: ezek az erők. A törvények s rendszerek nem egyebek, mint ezen erők organizálódásának melléktermékei; egy olyan, még hatalmasabb erő jelei, amelynek sikerült elsöpörni, magába olvasztani s egyesíteni a neki alávetett erőket, ily módon csökkentve az egymásnak feszülő erők őseredeti káoszát.

A magasabb létszint a nálánál gyengébb hatalmakra mély örvényként hat, amiket – bármikor ha közelébe kerülnek – magába szív s ural. A titka, hogy ebből a helyzetből, hogyan lehet győztesen, vagyis a saját autonómiát megőrizve kikerülni: a kitartás. Ha valakit körbevesz egy erő, de nem képes őt elsöpörni, megfordul a kocka s ő fogja az erőt elsöpörni, uralni. E feszültségteli világban nincs pihenő vagy biztonságos zóna: nem uralkodni annyit jelent, mint uraltnak, alávetettnek lenni.

TEDD EGGYÉ A KETTŐT!

„Az egy kettő, a kettő Egy!”

Ezért van ISTENANYÁNK és Mágus Ősapánk:

A Nagy Istentől kapott őstudás: Jo-Tengri, azaz Jóisten mellé a Szűz Anyát, Anahytát helyezi, s ezt az isten-párt állítja a földi életnek példaképül. Médnek nevezett elődeinknek ez a jóságos (természet)hite alakította ki azt a társadalmi rendet, mely a méd mágusok vezetésével lelki nyugalmat és társadalmi jólétet biztosított az állam lakóinak.

EZÉRT KELL A TÁLTOS ÉS HARCOS EGYÜTT.

„Az egy kettő, a kettő Egy!”

A zoroasztrizmus (mazdaizmus) hajnalán Apam-Napat volt a teremtő és vízisten és Anahita, (Ardvi-Sura Anahyta) a Vizek Úrnője, akinek ebben az aspektusában lótuszvirág volt a szimbóluma.

“Anahita istennő az egész világmindenség felelőse.”

Ahura Mazda bízta meg a feladattal, hogy felügyeljen minden teremtményre.

Napbaöltözött Nagyboldogasszonyunk áldjon Titeket!


az írásom első megjelenése dátuma: 2021 január 28.

Címke , , , , , , , , , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .